Praxis

Ustupanje radnika drugim pravnim subjektima
Alen Švenda | 14.03.2022

Poduzetnike često zanima pravna mogućnost ustupanja svojih radnika drugim društvima kada za njihovim radom ne postoji potreba, odnosno mogućnost korištenja rada radnika zaposlenih kod drugog poslodavca Točnije, pitanja se odnose na ustupanje radnika drugom poslodavcu bez sudjelovanja agencije za privremeno zapošljavanje U nastavku ovog pregleda pružamo Vam kratki pregled instituta ustupanja radnika drugom poslodavcu
 

Obavijest o novim izmjenama Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja
Mislav Bradvica | 17.09.2021

Obavještavamo vas kako je 16. travnja Hrvatski Sabor usvojio Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja (Narodne novine, broj: 41/2021), a koji je u međuvremenu - ovaj vikend - i stupio na snagu.
 

Izmjene i dopune Zakona o nepoštenim trgovačkim praksama u lancu opskrbe hranom
Mislav Bradvica | 16.09.2021

Budući da je nedavno usvojen novi Zakon o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom (Narodne Novine, broj: 117/2017, 52/2021; dalje u tekstu "ZNTP"), ovim bismo Vam putem željeli pružiti pregled izmjena navedenog zakona.
 

PRETPOSTAVKE I POKRETANJE POSTUPKA PREDSTEČAJNE NAGODBE
Branko Skerlev | 24.04.2020

Nadležnost, razlozi za pokretanje predstečajnog postupka, trajanje i troškovi postupka, kako pokrenuti predsječajni postupak, što se podnosi uz prijedlog i kome se podnosi prijedlog za otvaranje predstečajnog postupka, što ako prijedlog nije potpun, može li se povući prijedlog za otvaranje predstečajnog postupka, može li se nastaviti s poslovanjem dužnika i na koji način, razvrstavanje vjerovnika, glasovanje vjerovnika
 

Zakon o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom
Mislav Bradvica | 02.04.2020

Neslužbeni prijevod pružen sa strane BMWC-a. Dokument nije namijenjen službenoj uporabi. BMWC ne jamči točnost prijevoda. Ne jamči se pouzdanost dokumenta.
 

Registar stvarnih vlasnika u Republici Hrvatskoj
Mislav Bradvica | 18.06.2019

Pregled relevantnih informacija u jednom dokumentu
 

GDPR – OSNOVNI PREGLED NOVE UREDBE
Mislav Bradvica | 29.06.2018

GDPR sa sobom nosi niz obveza. Naš tim je održao prezentaciju na tu temu
 

kontaktirajte nas